Pages

26 Temmuz 2012 Perşembe

Sigara İçenlerde Gırtlak Kanseri Riski


Sigara içenler Gırtlak Kanseri Geliştirme Yüksek risk altındadır

Eğer sigara içiyorsanız, sık sık alkol veya tütün çiğneme kullanırsanız, gırtlak kanserine yakalanma riski altındadır. Boğaz ağrısı, baş veya boyun, bir yumru var gibi hissediyorum: Bu kategorilerden herhangi birine, (bilmiyorsun bile ve) aşağıdaki belirtilerden herhangi biri varsa, geliştirilen boğaz kanseri olabilir içine düşersen boğaz ve boyun, sürekli boğazını temizleme ve ses gibi ses, bir sabit zaman yutma sahip boğuk ve / veya sesini bir değişiklik fark.

Sigara içen bir olmak boğaz kanseri gelişimi açısından büyük risk altına sokar. Boğaz kanseri hastalarının (95 kadar yüzde) En veya sigara, yıl daha size daha riskini sigara içmeyiniz.

Boğaz kanseri vakalarının çoğu önlenebilir. Önleme tedavisi gören çok daha hoş ve tavsiye ve boğaz kanseri önlemek için öneriler nasıl Amerikan Kanser Derneği mevcuttur.

Diğer Gırtlak Kanseri Belirtileri

Eğer boğaz kanseri belirtisi olabilir, diğer belirtiler vardır. Boğaz, baş ve boyun kanseri daha az belirgin semptomlar, asla gitmez baş ağrısı gibi hissediyorum derin bir nefes alarak çok zorlanıyor, burnunuzun her zaman, diş ağrısı, boğaz ve genel alanda açıklanamayan şişlik kanar olduğunu fark içerebilir.

Boğaz Kanseri Tedavisi

Boğaz kanseri çeşitli yollar içinde muamele edilebilir. Boğaz kanseri şiddetine bağlı olarak, aşağıdaki herhangi bir kombinasyonu da tedavisi için de kullanılabilir:

Cerrahi - cerrahi karmaşıklığı gırtlak kanserine yol açtığı hasarın şiddeti ve yaygınlığına bağlıdır.

Radyasyon - radyasyon dozu boğaz kanseri tümör boyutuna bağlı olarak değişecektir.

Kemoterapi - Kemoterapi boğaz kanser hücrelerinin saldırı ve (umarım) bunları ortadan kaldıracaktır. Kemoterapinin yan etkileri genellikle son derece tatsız vardır.

Gırtlak Kanseri Önlenebilir

Gırtlak kanseri gelişme riskine katkıda birçok faktör vardır. Eğer ikinci el duman sigara veya nefes önlemek için belki olabilir her şeyi yaparsanız sizin alkollü içecek alımını sınırlamak durumunda, ve, büyük ölçüde gırtlak kanserine yakalanma riskini azaltacaktır.

Amerikan Kanser Derneği Yardım Alın

Eğer boğaz kanseri olabilir şüpheleniyorsanız, Amerikan Kanser Derneği sizin için iyi bir kaynak olabilir. Belirtiler, tedavi, sonrası bakım ve genel destek - Toplum daha fazla gırtlak kanseri ile ilgili bilgi sağlayabilir. Bir gırtlak kanseri hastası iseniz, unutmayın, kullanılabilir yardımcı yoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text